Industriële wasserij van Ende & Roxy beschikt over geavanceerde kleding -transportsystemen waarbij de gewassen kleding automatisch wordt gesorteerd, gedroogd en gevouwen. Door middel van RFID identificatie wordt elk kledingstuk op de juiste wijze behandeld. 

ENEXT Automation heeft in samenwerking met AWT B.V. een uitbreiding van het transportsysteem gerealiseerd. Hiermee is de capaciteit van de bestaande installatie met 50% verhoogd.

Door het project in drie fasen te verdelen, is de stilstand tijd geminimaliseerd. In de laatste fase zijn twee nieuwe ophangstations  in gebruik genomen. "De mannen leveren vakwerk en staan volledig achter hun werk"

Niels Bruinsma, Meilof Riks B.V.

ENEXT automation bouwde voor Meilof Riks B.V. een interne transportbaan voor grote platen. Niels vertelt hierover: ‘Ze zijn in staat om vanaf het ontwerp over alle functionaliteiten mee te denken en dit in kaart te brengen. Vervolgens zijn alle componenten gekozen en de elektrische schema’s opgesteld. Zo realiseerde ze een volledig werkbare opstelling met een prettig werkende PLC-besturing.’

Bij Meilof Riks wordt er samengewerkt met de eigen technische dienst. Dat vraagt om actief kennis delen. Op die manier kan de eigen technische dienst ook zelfstandig storingen oplossen, wat de productiezekerheid verhoogd. Kenmerkend voor de samenwerking vindt Niels de flexibiliteit en stabiliteit: ‘De mannen leveren vakwerk en staan volledig achter hun werk.’

"Ik vind het steeds weer knap om te zien hoe goed ze kunnen luisteren en formuleren. Ze vertalen onze wensen in ingewikkelde processen naar oplossingen op papier"

Levent Aktas, FN-steel B.V.

Het kennen van de installaties bij FN Steel en het voortdurend vinden van passende oplossingen voor complexe problemen is de basis van deze klantrelatie. 

FNsteel is een groot staalverwerkingsbedrijf waar nieuw en gerecycled staal door middel van een industrieel proces tot een hoogwaardig halffabrikaat wordt gemaakt. De bewerkingen die gedaan worden zijn een combinatie van beitsen, trekken en gloeien van staaldraad in verschillende dikten.


"Ze beheersen de techniek en weten waar ze over praten"

Willem Berkhof, Greenferm B.V.

Willem Berkhof is erg enthousiast over de samenwerking met ENEXT Automation. Hij zegt hierover: ‘Vooral het korte lijntje is erg fijn. Als wij een pomp aangepast willen hebben, wordt het snel opgepakt. Ze beheersen de techniek en weten waar ze over praten. Ook storingen worden vlot opgepakt.’

Greenferm richt zich op de verwerking van dierlijke drijfmest. Op industrietrein de Ecofactorij in Apeldoorn heeft Greenferm een volautomatische mestverwerkingsinstallatie gerealiseerd. 

"Er is een goede communicatie. Ze zijn duidelijk over levertijden en mogelijkheden"

Vivian Vleeshouwers, Lekko B.V.

Vivian Vleeshouwers zegt over de installatie: ‘het is heel belangrijk dat dit goed en zorgvuldig gebeurt. We kunnen ENEXT hiermee vertrouwen.’ Betrouwbaarheid staat volgens Vivian bovenaan'. Daarnaast zegt ze: ‘Er is een goede communicatie. Ze zijn duidelijk over levertijden en mogelijkheden. 

ENEXT heeft de besturing van een machine van Lekko B.V. gemaakt. Deze machine was al gebouwd en moest nu nog voorzien worden van de juiste hardware en software.